Kenniscentrum

Terugkijken; Masterclass: de vakantieplanning binnen de gezondheidszorg

Masterclass: de vakantieplanning

19 maart 2024 | 14.00 – 14.30 uur

Ook al staat de zomervakantie nog lang niet voor de deur, de vakantieplanning is momenteel een van de belangrijkste taken van een planner in de zorg. Om de planners in Nederland een helpende hand te bieden, organiseerden wij op 19 maart 2024 om 14:00 uur een masterclass over de vakantieplanning.

Waar dien je allemaal rekening mee te houden tijdens het maken van een vakantieplanning? Welke stappen moeten er gezet worden tijdens het opstellen van een vakantieplanning? Ook is timemanagement een belangrijk aspect van de vakantieplanning, want waarom dien je bepaalde stappen op bepaalde momenten te nemen. Verder zullen we vertellen waarom het belangrijk is om je rooster kritisch onder de loep te nemen.

Jim Heemskerk nam je mee in alle aspecten van een vakantieplanning, verder beantwoordden we een aantal van jullie vooraf aangegeven frustraties en vertelden onze planners Jildau Kingma en Mark Kay hoe zij om gaan met een vakantieplanning, waar zij tegenaan lopen en welke acties zij nemen om de vakantieplanning in verschillende sectoren van de zorg rond te krijgen.

Kortom. Op 19 maart namen we je in een uur tijd van A tot Z mee in de vakantieplanning én kreeg jij na deze masterclass een goed beeld van wat er nog dient te gebeuren bij jouw vakantieplanning.

Dit kwam aan bod:

  • De stappen voor het opzetten van een vakantieplanning
  • Aandachtspunten
  • Timemanagement over wanneer je welke stappen dient te nemen
  • Frustraties en aandachtspunten vanuit het land
  • Waarom je rooster nog kritischer onder de loep genomen dient te worden dan normaal
  • De ervaringen van Jim, Mark en Jildau over de vakantieplanning in verschillende sectoren van de zorg
Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum