Begrippenlijst

Nedap Ons

Nedap Ons is een veel gebruikt softwareprogramma binnen de thuiszorg. Met Nedap Ons kunnen zorgorganisaties de zorg vastleggen, plannen, registreren, rapporteren, cliëntadministratie en managementinformatie inzien en zorgplannen opstellen. Medewerkers kunnen met de bijbehorende apps en software onder andere hun planning en thuiszorgroutes inzien, cliëntgegevens raadplegen, rapporteren en uren verantwoorden.

Nedap Ons is een handig en relatief makkelijk programma om te gebruiken. Het vereenvoudigt de administratieve taken van zorgprofessionals, waardoor er meer tijd voor de zorg overblijft. Met het programma kunnen planners een rooster van vier weken creëren, waarbij Nedap Ons als het ware meerekent met de deskundigheid, uren en vrije dagen.

Wanneer gebruik je Nedap Ons?

In principe gebruik je voor de planning altijd Nedap Ons. Je wilt natuurlijk zo min mogelijk verschillende lijsten naast je standaard planning. Het is helaas wel zo dat Nedap Ons niet helemaal goed voorziet in het maken van een cyclisch rooster. Daar kan je bijvoorbeeld beter het programma Excel voor gebruiken. De vakantieplanning in Nedap Ons is ook wat mager. Deze laat enkel zien hoeveel mensen er op vakantie zijn, in poppetjes. Het wordt niet duidelijk hoeveel contacturen dat bijvoorbeeld zijn. Het is daarom makkelijker om in Excel een vakantieplanning te maken. Excel kan deze uren wél meerekenen.

De makers van Nedap Ons zitten echter niet stil. Ze blijven het programma doorontwikkelen en verwerken zo goed mogelijk de vragen van planners.

Terug naar de begrippenlijst