Kenniscentrum

Ervaring zorgorganisatie Innoforte met thuiszorgplanner Irene Teunissen

ThuiszorgPlanners detacheert planners naar allerlei verschillende zorgorganisaties. Zo ook Irene Teunissen, zij is snel naar haar start bij ThuiszorgPlanners op een opdracht bij Innoforte in Velp begonnen. De organisatie Innoforte biedt naast woonlocaties ook zorg aan huis. De organisatie kent dus een intra- en een extramurale planning. 

Wij vroegen haar teamleider over haar ervaring met thuiszorgplanner Irene. 

Hoe was de situatie voordat jullie bij ThuiszorgPlanners aanklopten?   

“Laat ik vanaf het begin beginnen. Op 1 juni 2022 zijn we hier bij Innoforte begonnen met een planbureau. Hiervoor was de planning een extra taak van de zorgmedewerkers. Al snel na de start van het planbureau gingen er twee planners met zwangerschapsverlof”, vertelt Madelon. 

“Dit probeerden we op te vangen met tijdelijke mensen. Maar je kan je wel voorstellen dat de combinatie van de zomermaanden, een nieuw planbureau, een nieuw plansysteem en veel invallers voor een nogal chaotische situatie zorgde. 

TZP - Rooster

Hoe kwamen jullie bij ThuiszorgPlanners terecht? 

“Op LinkedIn was ik al gelinkt met twee heren van ThuiszorgPlanners. Ik heb hen benaderd met de vraag of zij een planner beschikbaar hadden. We waren vooral op zoek naar een stabiele factor die het systeem kende en die voor een half jaar, drie á vier dagen in de week bij ons kon komen helpen op de planning. En zo stond al redelijk snel Irene bij ons op de stoep.” 

Hoe waren de eerste weken met een gedetacheerd planner?  

“Irene was zeer welkom! Ook al was het wel eens lastig om orde te krijgen in het rommeltje. Daarnaast was het aan het begin even zoeken aangezien Irene nog niet bekend was met de extramurale planning. Het is dan ook bewonderenswaardig hoe snel ze de planning eigen heeft gemaakt!” 

Team

Wat voegt Irene toe binnen de zorgorganisatie?  

“We zijn heel blij met de aanwezigheid van Irene. Ze is enorm open en een communicatief vaardige planner. Ze is amicaal, collegiaal en altijd bereid om extra te werken. Daarnaast is Irene gewoon echt een gezelligheidsmens. Zo houdt ze erg van bakken en neemt dan ook geregeld een trommel koekjes mee voor de rest van de collega’s!” 

Hoe ziet de toekomst eruit op de planafdeling van Innoforte?   

“Sinds januari is een van onze eigen planners terug van zwangerschapsverlof. Irene is nu dan ook een dag minder gaan werken. Het is heel knap hoe Irene het voor elkaar heeft gekregen om zo snel haar draai te vinden bij ons. Maar het is ook fijn voor haar dat ze er nu weer een sparringpartner bij heeft! Graag houden we Irene in ieder geval tot april. Als het goed is, komt dan ook onze tweede planner terug van haar verlof.” 

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum