Kenniscentrum

Jarno Monfils over zijn planopdracht bij Alliade in Drachten

Elke dag 230 km rijden voor je opdracht. Thuiszorgplanner Jarno Monfils doet het. Deze enthousiaste planner is namelijk werkzaam in Drachten, Friesland maar woont in Almelo, Overijssel. De drive van Jarno, wat zijn opdracht inhoudt en hoe hij dit ervaart, lees je in dit artikel.

Van plannen als bijzaak naar plannen als hoofdtaak

Jarno was al bekend met het planvlak, voordat hij begon bij ThuiszorgPlanners. Zo maakte hij voorheen het rooster voor zijn eigen GHZ-team van 35 mensen. Mede door de interne ontwikkeling van ThuiszorgPlanners heb ik nu een nog stevigere basis voor het plannen van grotere groepen medewerkers. De opdracht bij Alliade past zo goed in mijn straatje, dat ik ook niet twijfelde om hier aan de slag te gaan, ondanks de afstand.” 

Zorgorganisatie Alliade in Drachten

Alliade helpt kwetsbare mensen in Friesland met jeugdzorg, verstandelijk gehandicaptenzorg, ouderenzorg en werk en dagbesteding. Binnen Alliade is Jarno met name verantwoordelijk voor het plannen van het kantoorpersoneel. “Alliade kent een systeem waarbij alle 57 kantoorroosters ook in het systeem staan. Die roosters staan in principe voor het hele jaar vast. Aan mij dus de taak om de ad hoc zaken te regelen, zoals het verwerken van ziekte en verlof.

TZP - Rooster

 Al snel bleek dat er veel achterstallig werk was en dat ik flink aan de bak moest. Gelukkig waren er veel collega’s waar ik op terug kon vallen. Want als relatief nieuwe planner had ik nog weinig ervaring met bijvoorbeeld de zorgregels en de administratie. Inmiddels ondersteun ik waar nodig ook collega’s die de roosters van de zorglocaties maken.”

Nieuwe indrukken

Over de werkzaamheden van een planner is Jarno enorm enthousiast. “Ik groei iedere dag. Het leren vind ik nog steeds erg leuk, want ook al kost het me soms wat tijd om het uit te zoeken, de volgende keer kun je die nieuwe kennis direct toepassen. Deze opdracht bij Alliade is voor mij de perfecte start. 

Toekomstbeeld

Mede door de lange reistijd krijgt Jarno veel vrijheid om zijn eigen tijden te bepalen. “Zo werk ik meestal van 7.30 tot 16.00, zodat ik toch voor het avondeten thuis kan zijn. Mede door de nieuwe ThuiszorgPlanners leaseauto rij ik dit stuk zeker niet met tegenzin! 

Inmiddels is mijn opdracht verlengd tot 1 juli. Daarna ben ik flexibel. Ik sta bijvoorbeeld open voor eenzelfde of juist een totaal andere opdracht. Ik ben er tijdens mijn werk achter gekomen dat ik de administratieve kant ook leuk vind. Een cursus applicatiebeheerder lijkt mij dan ook erg interessant.” 

Word ook planner

Ben je enthousiast geworden en lijkt het jou ook leuk om als planner aan de slag te gaan? We maken graag kennis! Bekijk onze vacatures voor meer informatie.  

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum