Kenniscentrum

Ontmoet WMO-planner Kayleigh Bekkers

Zonder ervaring in de WMO kwam Kayleigh Bekkers bij ThuiszorgPlanners binnen. Ook het planvak zelf was voor haar nog vrij nieuw. Inmiddels heeft ze al wat opdrachten afgerond en de nodige ervaring opgedaan als planner in de zorg. Kayleigh vertelt ons over haar functie als WMO-planner.

Hart voor de zorg

Oorspronkelijk komt Kayleigh uit de zorg. Ze werkte een tijd als verzorgende en besloot op een gegeven moment om verder te zoeken. “De liefde voor de zorg is altijd gebleven. Ik was nog altijd op zoek naar een baan waarbij ik veel contact zou hebben met de cliënt.”

ThuiszorgPlanners met hart voor de zorg

Voordat Kayleigh bij ThuiszorgPlanners terechtkwam, heeft ze vooral in de intramurale zorg gewerkt. De WMO was voor haar nieuw. “Mijn eerste opdracht duurde acht maanden. In die tijd heb ik enorm veel geleerd op het gebied van plannen en de WMO. Wat ik zo leuk vind aan de WMO is dat je continu contact hebt met de medewerker, de cliënt en soms zelfs met de begeleiding van de cliënt.”

Nieuwe uitdagingen

“Het last minute plannen was iets wat ik nog niet gewend was. Wanneer je denkt een rooster rond te hebben, komt er nog een cliënt bij die acuut zorg moet ontvangen. Het is echt een ad hoc planning.”

Kayleigh ervaarde bij haar eerste opdracht in Arnhem nog een andere uitdaging, namelijk het verschil in zorgindicatie per gemeente. “Ik hield mij bezig met zeven verschillende gemeenten. Zij werkten allemaal weer net anders. Zo kwam de ene zorgaanvraag in uren binnen, de ander per week, per maand of zelfs in codes. Dat moet je als planner weer zien te vertalen.”

Een goede band is goud waard

“Wat mij zoveel plezier en voldoening geeft, is de band die je opbouwt met cliënten en medewerkers”, vertelt Kayleigh. “Bovendien is dit contact niet alleen fijn, maar het maakt het voor mij als planner ook een stuk makkelijker. Zodra je medewerkers persoonlijk kent, willen ze sneller op het laatste moment een extra dienst draaien. Daarnaast zorgt goed contact met de cliënt ervoor dat het makkelijker is om iemand tevreden te houden en gerust te stellen als er een medewerker uitvalt.”

ThuiszorgPlanners met hart voor de zorg

Vanuit huis werken

Kayleigh ging midden in de coronaperiode bij ThuiszorgPlanners aan de slag. Zo was onder andere het inwerktraject twee weken digitaal. “Ook mijn opdrachten heb ik volledig vanuit huis uitgevoerd. Maar dit heeft er ook mee te maken dat mijn opdracht in Groningen was en daarmee ver van mijn woonplaats. Zodra een opdracht dichter in de buurt is, probeer ik wel één keer per week naar kantoor te gaan om iedereen weer even te zien.”

Ondertussen heeft Kayleigh haar opdracht in Groningen afgerond en is ze vanaf januari aan de slag gegaan voor ons zusterbedrijf RevalidatiePlanners. “Weer een hele nieuwe uitdaging. Maar de WMO is mij zo goed bevallen dat ik hier graag in de toekomst nog eens een opdracht voor doe!”

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum