Kenniscentrum

Fiona Hendriks over haar overstap van verzorgende naar zorgplanner

Tijdens de jaren van Fiona als verzorgende IG kwam ze erachter hoe interessant ze het roosteren vond. In 2018 hakte ze de knoop door: ze gaat fulltime als planner aan de slag. Inmiddels weet ze dat het planvak echt bij haar past en dat ze daarin verder wil groeien. In een interview vertelde ze ons meer over de overstap naar het planvak en over haar recente planopdrachten voor ThuiszorgPlanners.

Fiona’s carrièrepad

Na jarenlang als verzorgende 3IG gewerkt te hebben bij diverse instellingen, zowel in dienstverband als zelfstandig, maakte ze een aantal jaar geleden de overstap naar het planvak. “Tot die tijd heb ik altijd aan het bed gestaan. Al doende maakte ik daar bijvoorbeeld al wel het rooster voor het hele zorghuis. Ik kwam erachter dat roosteren echt een vak is dat mij interesseert en waar ik me graag verder in wil verdiepen.”

Team

De match met ThuiszorgPlanners

Fiona startte in 2021 bij ThuiszorgPlanners. Haar eerste opdracht was voor een WMO-organisatie. Door de uitbraak van corona resulteerde dit in een opdracht volledig vanuit huis. De thuiszorgorganisatie Malderburch in Malden, Gelderland was de volgende locatie waar Fiona de planners uit de brand hielp. “Sinds januari 2023 zit ik op een opdracht bij Kalorama in Nijmegen, waar ik nu aan het afronden ben.”

Het stokje overnemen

Fiona staat momenteel aan de start van een bijzondere vervolgopdracht: ze zal haar collega Gerda van ThuiszorgPlanners vervangen bij Zideris in Rhenen. Gerda is de eerste planner van ThuiszorgPlanners die met pensioen gaat. Om goed voorbereid aan de slag te gaan is Fiona in april al twee dagen met Gerda meegelopen om alvast kennis op te doen van het systeem waarmee ze werken.

Binnen Zideris zal Fiona de coördinator van het flexbureau worden. Deze pilot loopt al een geruime tijd en heeft als doel om een goedlopend flexbureau op te zetten binnen Zideris.

Ervaringen als zorgplanner

Als gedetacheerd planner is het gebruikelijk om regelmatig van opdracht te wisselen. Fiona zou inmiddels niet meer anders willen. “Door de verschillende opdrachten leer je enorm veel en sta je nooit stil. Zo heb ik al met drie verschillende plansystemen leren werken. Naast de puzzel van het rooster, kan je als gedetacheerd planner vaak meedenken met een organisatie, wat het extra uitdagend maakt. Hoewel het vertrek bij een opdracht soms jammer kan zijn als je het naar je zin hebt, is het natuurlijk altijd mogelijk om contact te houden met je oude collega’s. 

ThuiszorgPlanners - plannen met zelfsturende teams, is het haalbaar

Ondersteuning vanuit ThuiszorgPlanners

Fiona heeft ervaren dat haar collega’s van ThuiszorgPlanners haar veel ondersteunen. Ze heeft goed contact met haar detacheringsmanager en dankzij de WhatsApp-groep met alle thuiszorgplanners heeft ze een groot netwerk van deskundigen om op terug te vallen. “Iedereen is bereid om te helpen bij vragen, wat zeer waardevol is, omdat ik mijn opdracht zo goed mogelijk wil vervullen. Daar zet je je echt voor in!”

Heb jij, net als Fiona, hart voor de zorg en lijkt het je leuk om je steentje bij te dragen binnen zorgorganisaties?

Kijk dan hier voor meer informatie.

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum