Kenniscentrum

Chantal van Loon over haar eerste weken als thuiszorgplanner

Ze heeft bijna twee decennia ervaring in de zorg, maar nu heeft Chantal van Loon besloten om het eens van de andere kant de bekijken. Sinds kort is zij namelijk werkzaam als planner bij ThuiszorgPlanners. Sinds 15 maart loopt ze mee met collega Janette bij haar opdracht bij Aafje. Ze vertelt ons over haar eerste twee weken. 

Nieuwe start

Chantal loopt momenteel met Janette mee op de flexafdeling van ouderenzorginstelling Aafje in Rotterdam. Na het volgen van de interne ontwikkeling bij ThuiszorgPlanners, is Chantal blij dat ze de kennis direct in de praktijk toe kan passen. “Via de interne ontwikkeling en de ThuiszorgPlanners webinars heb ik veel geleerd. Het is erg leuk om nu bij Aafje aan de slag te zijn en echt ondergedompeld te worden in de planwereld.”

Overstap van zorgmedewerker naar planner

Met achttien jaar ervaring is de zorgwereld voor Chantal zeker niet onbekend. Bovendien heeft ze bijna alle takken van de zorg gezien: intramuraal, extramuraal, dagbegeleiding, ziekenhuis, eerste hulp voor kwetsbare ouderen en ga zo maar door. De planwereld was, daarentegen, helemaal nieuw voor haar. “Het is heel fijn om eerst mee te kijken met Janette. Zij heeft heel veel planervaring en ik kan haar dan ook alles vragen.”

TZP - Rooster

Kantoor versus thuis 

Momenteel is Chantal vier dagen per week werkzaam voor Aafje, alle dagen op kantoor. “Thuiswerken is zeker een optie, maar het is nu nog zo nieuw en er zijn zoveel overleggen dat ik aan kantoor gebonden ben. Daarnaast is hulp op kantoor altijd dichtbij. Het systeem onder de knie krijgen gaat me gelukkig goed af; het is vooral een kwestie van veel doen. Ondanks mijn vaardigheden en kennis is het toch fijn dat er altijd collega’s in de buurt zijn om bij te springen wanneer ik vragen heb.”

Het warme bad van ThuiszorgPlanners

De eerste ervaringen als gedetacheerd planner waren heel positief voor Chantal. “Mede door detacheringsmanager Tony kwam ik direct in een warm bad terecht. We hebben wekelijks even contact; die korte lijntjes vind ik erg fijn. Binnen ThuiszorgPlanners wordt er daarnaast direct actie ondernomen bij vragen en is iedereen bereid om te helpen. 

Het puzzelen met het rooster vind ik erg leuk en binnenkort start ik met een eigen project, dit keer intramuraal bij Sevagram in Limburg. Dat vind ik het leuke aan detachering: je maakt steeds weer met nieuwe gebieden kennis.” 

Zorgplanner worden?

Ben je, net als Chantal, enthousiast om als planner aan de slag te gaan? Leuk! Bij ons wordt plannen gezien als een vak en we zijn dan ook Proud to be a Planner’. Als je meer wilt weten over onze organisatie en de openstaande vacatures, dan nodigen wij je van harte uit om een kijkje te nemen op deze pagina. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om een goed beeld te krijgen van ons bedrijf en de mogelijkheden om bij ons aan de slag te gaan als planner. Wij kijken er naar uit om met jou kennis te maken en te ontdekken wat we voor elkaar kunnen betekenen! 

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum