Kenniscentrum

Planner Danny over zijn bijzondere opdracht bij het Rosa Spier Huis

Een woon- en leefgemeenschap van kunstenaars en wetenschappers dat bewoners, maar ook kunstenaars van buiten, alle faciliteiten biedt om hun inspiratie te delen met het publiek. Je vraagt je vast af wat dit met ThuiszorgPlanners te maken heeft. Het antwoord: veel!  

Senior planner Danny Ultee is sinds kort als planner voor het Rosa Spier Huis aan de slag gegaan. Hij vertelt over zijn eerste ervaringen bij zijn nieuwe opdrachtgever. 

Huis vol kunstenaars 

Het Rosa Spier Huis in Laren beschikt over 92 zelfstandige appartementen en 45 zorgeenheden. In het zorggebouw wonen voornamelijk ouderen met een WLZ-indicatie. Zorg, welzijn, cultuur en kunst gaan hier hand in hand. Wat iedere bewoner gemeen heeft, is dat hij/zij vroeger in de kunst- en cultuursector actief is geweest. Om dit in stand te houden, is er zelfs een speciale toelatingscommissie voor nieuwe bewoners. 

ThuiszorgPlanners met hart voor de zorg

“Het huis ademt cultuur”, vertelt Danny. “Zo is er een theaterzaal, een muziekzaal, een bibliotheek en zijn er diverse ateliers. Want zoals ze hier zeggen: ‘een kunstenaar gaat nooit met pensioen’. De binnentuin biedt ruimte aan een jaarlijks wisselende expositie van beeldende kunst. Langs de wandelpaden bevindt zich grote Koikarper vijver en diverse zitjes.” 

Het Rosa Spier Huis is een begrip in de omgeving. Want naast dat het een groot aanbod aan faciliteiten heeft voor de bewoners, biedt het huis meer. “Zo kan je bijvoorbeeld als toerist in de omgeving ook gebruik maken van de horeca. Het huis heeft op deze manier ook een publieke functie”, aldus Danny.

Functie als planner  

Niet geheel toevallig kende Danny deze organisatie al. Hij woont hier namelijk dichtbij in de buurt. “Zo’n 18 jaar geleden heb ik er al eens via een uitzendbureau kennis mogen maken met het voormalige Rosa Spier Huis aan de Essenboom. Enorm leuk om hier nu meer te kunnen betekenen.” 

Na tijden van corona is het voor Danny weer even regelmaat zoeken, maar zijn eerste dagen bij het Rosa Spier Huis voelden goed. “Ik merk nu al dat het een erg betrokken organisatie is. Vanaf dag één was ik al onderdeel van het team. Een grote rol daarin speelt natuurlijk ook het werken op locatie. Dat kon lang niet door corona maar het is zowel op praktisch vlak handig als gewoon erg leuk!” 

Aandacht voor het welzijn 

Het Rosa Spier Huis is een kleinschalige organisatie. Dat is te merken aan de korte lijnen tussen de medewerkers. Danny: “Op dit moment ben ik me nog aan het oriënteren binnen de organisatie. Het leuke is dat ik, naast typische plantaken als het ontwikkelen van een nieuw basisrooster, ook wordt gevraagd om op andere fronten mee te denken. Naast planervaring heb ik bijvoorbeeld ook ervaring met de inzet van zzp’ers en de werving en selectie hiervan. Ik ben dan ook blij dat ik deze kennis hier ook kan delen!” 

 

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum