Kenniscentrum

Planning als rode draad in de carrière van Yvonne Proost

Yvonne Proost is een tijd zoekende geweest naar de functie die haar het beste zou passen. Maar dat het met planning te maken zou hebben, wist ze zeker. Inmiddels heeft Yvonne haar plek gevonden bij ThuiszorgPlanners en vertelt ze graag over haar zoektocht en loopbaan.

Leidinggevende in meerdere sectoren

Yvonne heeft in veel verschillende branches ervaring opgedaan. “Zo heb ik bijvoorbeeld bij een rechtbank, een sportschool en een producent van verpakkingen gewerkt. Dit was vaak als leidinggevende, maar eigenlijk hoorde de planning ook altijd wel bij mijn vaste takenpakket.”

Haar voorgaande werkgever was een producent van verpakkingen. “Hier werkte in toptijden zo’n 150 man. Dat waren voornamelijk migranten die een aantal weken in Nederland kwamen werken. Het was veel ad hoc, want voor je het wist zaten ze alweer in de auto terug naar hun thuisland”, vertelt Yvonne. “Hier heb ik veel geleerd over effectief communiceren en snel passende oplossingen bedenken.”

ThuiszorgPlanners met hart voor de zorg

Ervaring met de zorg

Van werken bij een verpakkingsproducent naar zorgplanner, klinkt als een groot verschil. Toch heeft Yvonne al enige ervaring met de zorg. “Ik heb eerder al eens drie jaar in de zorg gewerkt, als floormanager voor een detailhandel in de zorg.” De locatie zat naast een zorgorganisatie en daardoor was er veel connectie met de cliënten. “Hier groeide de liefde voor de zorg. Je kan écht wat voor iemand betekenen!”

“Ik leer het best door zelf te puzzelen”

Ieder begin is wennen, maar door de fijne inwerkperiode bij ThuiszorgPlanners voelde Yvonne zich al snel thuis. “Natuurlijk kunnen ze je niet overal op voorbereiden, sommige dingen zijn nu eenmaal nog nooit voorgekomen. Maar toch hebben ze me erg goed op weg geholpen, complimenten daarvoor aan Jim en Sandra!”

Meer weten over ons inwerktraject? Lees dan hier verder. 

Ook al werkt iedere organisatie met vrijwel hetzelfde plansysteem, de werkwijze is wel overal anders. Yvonne heeft dit ook gemerkt. “Ik leer het beste door het zelf uit te zoeken en uit te puzzelen.”

Ondersteuning vanuit ThuiszorgPlanners

“Door corona heb ik erg veel thuis gewerkt. Hierin ondersteunde Thuiszorgplanners waar mogelijk. Ze denken met je mee en zorgen dat je ook thuis goed je werk kan uitvoeren.” ThuiszorgPlanners werkt met regiomanagers waar je als planner gemakkelijk een beroep op kan doen. “Zo’n regiomanager is een fijn aanspreekpunt, je kan er goed terecht als je ergens mee zit. ThuiszorgPlanners is een erg open organisatie.”

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum