Kenniscentrum

ThuiszorgPlanners biedt planners een uitgebreide interne ontwikkeling

ThuiszorgPlanners is een snelgroeiende organisatie, met inmiddels al zo’n 70 planners in dienst. Zowel ervaren, als minder ervaren planners krijgen een kans om te groeien en voor diverse leuke organisaties aan de slag te gaan. Om de planners zo goed mogelijk klaar te stomen voor de opdrachten, doorlopen de nieuwe medewerkers in de eerst maand een ontwikkeling. Daarnaast zijn we achter de schermen druk bezig met het opzetten van een geheel nieuw online leerplatform!

ThuiszorgPlanners met hart voor de zorg

De nieuwe planners

Bij ThuiszorgPlanners worden drie soorten nieuwe medewerkers aangenomen. De ervaren ‘senioren’, de leergierige ‘junioren’ en planners met enige planervaring. De junioren staan nog aan het begin van hun plan-carrière. Deze medewerkers moeten vaak nog alles leren. Van het plannen tot aan het werken met de verschillende programma’s. Aangezien er geen echte opleiding is tot planner, pakken wij dit samen met onze senior planners op.

Een vliegende start

Wanneer iemand in dienst komt bij ThuiszorgPlanners, staat de eerste maand in het teken van ontwikkeling. Denk hierbij onder meer aan uitleg over:

Er wordt een hele interne ontwikkeling aangeboden die alle medewerkers doorlopen voordat ze naar de opdrachtgevers worden gestuurd. Ook de ervaren planners doorlopen dit traject. Bij ThuiszorgPlanners hebben we een bepaalde manier van werken en we vinden het belangrijk dat alle medewerkers een goed beeld krijgen van deze visie.

Ontwikkelingen

Momenteel doorloopt iedereen hetzelfde traject. Maar… hier gaat wel diversiteit in komen. Zo wordt er binnenkort onderscheid gemaakt in gradatie-levels. Beginnend planners krijgen zo meer uitleg over bijvoorbeeld het werken met de systemen, terwijl meer ervaren planners zich kunnen focussen op het specialiseren van hun taken.

Sinds kort wordt er ook gewerkt met een nulmeting. Nieuwe medewerkers vullen een vragenlijst in over hun kennis van het planvak. Na drie maanden wordt dezelfde vragenlijst opnieuw ingevuld. Zo wordt er gekeken naar leercurve en waar de planner nog wat meer kennis over kan opdoen.

ThuiszorgPlanners met hart voor de zorg

Koploper in opleidingen

Plannen is een vak, maar helaas zijn hierover nog geen opleidingen te volgen. Onze vorm van een interne planners-ontwikkeling is daarom uniek en een uitgelezen kans voor planners om zich te specialiseren. Bovendien zijn we bezig met het opzetten van een online leerplatform met een plannercommunity, trainingen, video’s en artikelen. Als je beter wilt worden in plannen, dan is ThuiszorgPlanners de plek voor jou.

Word planner!

Ben jij enthousiast geworden?

Sluit je dan aan bij ons team! Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum