Kenniscentrum

Waarom ThuiszorgPlanners ook voor senior planners interessant is

Heb je al een hoop ervaring als planner? Ook dan kun je bij Thuiszorgplanners terecht. ThuiszorgPlanners is niet alleen een organisatie die junior planners opleidt, maar biedt ook opdrachten aan voor senior planners. We vroegen senior planners Joyce Dielis en Jackelien Aardema-Jonker en detacheringsmanager Dennis Dikkers wat het werken als senior planner zo leuk maakt en welke kansen ThuiszorgPlanners hen biedt. 

De overkoepelde view  

Kort gezegd hebben senior planners ruime kennis over het planvak en de bijbehorende systemen. Als senior planner hou je je minder bezig met het plannen zelf en meer met de organisatie in zijn geheel. Jackelien vertelt: “Het interessante aan de functie als senior planner is dat je vaak mee mag denken over de ontwikkeling van het bedrijf. Als senior planner heb je oog voor mogelijkheden, kansen en uitdagingen en hier wordt dan ook vaak een beroep op gedaan.” 

Senior planners zijn meestal mensen die al geruime tijd ervaring hebben als planner, maar dit hoeft niet. Zo is Joyce Dielis direct doorgestroomd als senior planner. Met 10 jaar ervaring als applicatiebeheerder voor het plansysteem Nedap ONS heeft zij veel expertise over de applicatie, roosteren en plannen opgebouwd. Zij vertelt: “Als senior planner ben je meer op projectbasis bezig dan een junior.” 

Uitgebreid takenpakket  

Als senior planner ben je niet alleen verantwoordelijk voor de planning. Zo geven de meeste senior planners begeleiding aan andere planners. Daarnaast komt er vanuit de organisatie vaak de vraag om mee te kijken naar de opbouw en structuur van de planning. Joyce: “Door je ervaring zie je de achterliggende problemen van een planning. Je kijkt dieper in het systeem en brengt op basis van je bevindingen een advies uit om de planning verder te optimaliseren. Veel organisaties halen niet alles uit het systeem wat eruit te halen valt. Hier kunnen wij ze dan op wijzen.” 

ThuiszorgPlanners met hart voor de zorg

Diversiteit van opdrachten bij ThuiszorgPlanners 

ThuiszorgPlanners groeit en groeit. De organisatie heeft inmiddels een breed aanbod aan planopdrachten. “De diversiteit van opdrachten die we hebben maakt het werk interessant voor senior planners”, aldus Dennis.  

Detacheringsmanager Dennis vertelt: “Het is gaaf om van verschillende organisaties steeds meer kennis mee te nemen en die weer te gebruiken om een volgende opdracht beter in te richten. Daarmee ontstaat er steeds meer senioriteit en kom je steeds verder richting een consultant-achtige rol.” 

Daarnaast krijg je volgens Jackelien en Joyce als senior planner bij ThuiszorgPlanner de mogelijkheid om nóg meer kennis op te bouwen. Joyce: “Je hebt al de nodige ervaring en kennis over bijvoorbeeld de verschillende plansystemen, maar ThuiszorgPlanners biedt ook diverse trainingen en cursussen aan om je te verdiepen in andere systemen. Zo kan je je, ook als senior planner, blijven ontwikkelen!” 

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum