Kenniscentrum

Ervaringen van Sandra als planner in de WMO-zorg

Sandra van der Knaap is sinds begin juli 2021 werkzaam voor ThuiszorgPlanners. Ze heeft ruime ervaring in het leidinggeven en het plannen in de zorg en ze kan zich daarom een senior planner noemen. Op het moment dat we haar spreken, is ze werkzaam als planner in de WMO-zorg. Wij vragen haar naar haar drijfveren, haar opdrachten en de uitdagingen die ze tegenkomt tijdens het plannen in de zorg.

Drijfveren

Wat is er zo uitdagend en leuk aan het planvak? Volgens Sandra zijn het de clichés. Zoals de complexiteit van het plannen. “Elke dag is anders en geen opdrachtgever is hetzelfde. Iedereen steeds tevreden houden, is voor mij een hele leuke uitdaging. Het zijn de standaard antwoorden die je waarschijnlijk van elke enthousiaste planner hoort, maar het is wel de waarheid!”

ThuiszorgPlanners met hart voor de zorg

Waarom de WMO?

Na opdrachten in de intramurale zorg en in de huishoudelijke planning is Sandra op het moment werkzaam als planner in de WMO-zorg. Er heerst een groot tekort aan medewerkers in de WMO, maar dat is ook precies wat het planvak zo cruciaal maakt. “Als planner heb jij een grote invloed op de organisatie. Door hard te werken kan je een hele organisatie naar een hoger niveau tillen.”

“De WMO-zorg is erg afwisselend. De reden hiervoor is dat je als planner met veel verschillende lagen van de zorg contact hebt. Zowel met de cliënt, de medewerkers, het management, als met de gemeente die bepaalt op welke voorzieningen een cliënt recht heeft.”

Niet snel te gek

De meeste planners zien ontevreden medewerkers als een lastige kwestie. Sandra ziet dit juist als een bron van energie. “Ik hou van weerstand! Voor mij is het een uitdaging om een grote groep ontevreden medewerkers of klanten weer blij te maken door middel van een goede planning. Het is niet representatief om te zeggen dat dit altijd lukt, maar grotendeels wel!”

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum