Kenniscentrum

Grote eer: Sandra van Erkel-Pol genomineerd voor de WFM Awards

Collega Sandra van Erkel-Pol is genomineerd voor de PlanMen Workforce Management Awards! Tijdens de uitreiking van deze jaarlijkse awards, op 16 september in Doorn, worden er prijzen uitgereikt aan de favoriete planners / WFM’ers. Wij spraken Sandra over haar vak en haar nominatie.

Sandra werkt nog niet zo lang bij ThuiszorgPlanners, maar ze heeft haar draai al helemaal gevonden. Dat blijkt wel uit de nominatie! De awards zijn in het leven geroepen als waardering van de beste planners, workforce management professionals en organisaties die impact maken met de planning. We zijn daarom heel trots dat Sandra dit jaar is genomineerd.

ThuiszorgPlanners met hart voor de zorg

Hoe ben je in het planvak terecht gekomen?

“Al sinds 2006 ben ik werkzaam als planner. Destijds ben ik er ingerold, maar ik was altijd van nature al makkelijk en flexibel. Dat werkt wel mee in het planvak. Ook ben ik sociaal en zie ik snel het totaalplaatje. Plannen moet je natuurlijk wel leren. Ook de verschillende softwaresystemen moeten je liggen, maar dat bleek bij mij wel het geval.”

Hoe voelt het om genomineerd te zijn?

“Ik vind het een raar idee dat ik genomineerd ben, maar ook een hele eer. Het belangrijkste vind ik toch wel dat ik mijn werk leuk vind om te doen, en dat is zeker het geval! Het moment waarop het aan het eind van de dag toch weer gelukt is om de roosters rond te krijgen… Dat geeft veel voldoening.”

Wat is de grootste uitdaging in je werk?

“Het personeelstekort. Die ene open dienst die ik vaak niet gevuld krijg, hoe hard ik ook mijn best doe. Maar dan bel ik gewoon ouderwets alle zorgmedewerkers op om te vragen of ze kunnen werken. Dat werkt vaak het beste!”

Wat is jouw ultieme tip voor andere planners?

Communiceer. Het is van groot belang om nauw contact te houden met de organisatie en de medewerkers die je moet inroosteren. Je moet de medewerkers niet als nummertjes of poppetjes zien. Met communiceren kom je heel ver.”

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum