Kenniscentrum

Hoe ervaarde planner Marleen Mulder het thuiswerken?

Voor de een is het een uitkomst, de ander is er na 2 jaar nog steeds niet aan gewend. Jouw thuiskantoor ken je inmiddels waarschijnlijk van binnen en van buiten. Door het coronavirus is er de afgelopen tijd veel thuis gewerkt. Onze planners werden ook gevraagd om hun taken grotendeels vanuit huis uit te voeren. We spraken Marleen Mulder van Thuiszorgplanners over haar ervaring met het thuiswerken als planner.

ThuiszorgPlanners met hart voor de zorg

Op een eilandje

Marleen werkt als planner voor de Rijnwaal Zorggroep. “De opdrachtgever geeft ons redelijk veel vrijheid in de keuze of we thuis of op kantoor willen werken. De overleggen voor de feestdagen gingen echter weer via de zoom”, vertelt Marleen. “Tijdens de coronapieken heb ik veel aan de keukentafel gewerkt. Naar mijn mening was dit wat té veel. Door vier dagen thuis te werken, wordt je wereld wel heel klein. En plannen is sowieso al een redelijk zelfstandig functie.”

Vooral het sociale aspect miste Marleen enorm tijdens de diverse lockdowns. “De fysieke overleggen met teams, lunchen samen met collega’s of de vrijdagmiddagborrel. Ook deze dingen dragen bij aan het werkplezier!”, aldus Marleen.

De zonzijde

Het thuiswerken kent ook voordelen. Het is niet alleen beter voor het milieu en kostenbesparend voor de organisatie, maar daarnaast ervaarde ook Marleen de nodige voordelen. Hierover vertelt zij: “In tijden dat de scholen sloten, was het voor mij erg handig om thuis te kunnen werken. Zo hoefde ik geen opvang te regelen voor de kinderen.”

Ze vervolgt: “Daarnaast merk ik dat ik thuis enorm efficiënt werk. Je hebt niet langer de reistijd en de sociale praatjes. Hierdoor hou je wat extra tijd over voor bijvoorbeeld de huishoudelijke klusjes!”

Hybride werken

De perfecte balans is volgens Marleen voor iedereen anders. “Het liefst werk ik de helft thuis en de andere helft op kantoor, maar dat is een persoonlijke afweging. Daarnaast vind ik het erg leuk om ook de binding met de organisatie Thuiszorgplanners te houden. Zo probeer ik één keer per maand naar het kantoor in Amsterdam te gaan. Dat is ver reizen voor mij vanuit Deventer, maar ik vind het zeker de moeite waard!”

ThuiszorgPlanners met hart voor de zorg

Marleen vertelt hoe zij het liefst zou werken. “Voor mij zou de ideale situatie zijn dat iedereen zelf de vrijheid heeft om het hybride werken in te vullen. Ik denk dat het goed is om met elkaar te blijven sparren. Daarnaast is het in mijn optiek ook een belangrijke taak van een leidinggevende om oog te houden voor degene die onder de radar verdwijnen door het vele thuiswerken”, aldus Marleen.

Terug naar kantoor?

Nu het coronavirus de samenleving wat minder in zijn greep heeft, is er ook meer ruimte om weer fysiek naar kantoor te komen. Marleen vertelt dat zij hier dan ook graag gebruik van maakt. “De plannersruimte is goed ingericht voor het werken op afstand. Bovendien is deze altijd vrij om gebruik van de maken. Ook de overleggen vinden nu weer fysiek plaats op kantoor”, vertelt Marleen.

“Ik ben in de coronatijd begonnen op deze opdracht en miste daardoor wel een beetje het teamgevoel. Nu de planners-overleggen bij de opdrachtgever weer fysiek plaatsvinden, ontstaat er steeds meer een ‘wij-gevoel’. Het is zoveel prettiger om elkaar in het echt te zien en spreken in plaats van via zoom!”

Verder lezen?

Naast Marleen delen meer planners hun ervaringen met het (thuis)werken. Sandra vertelt over het plannen in coronatijd bij de GGD, deelt Wya haar ervaringen van de overstap van vaste naar interim planner en legt detacheringsmanager Tony zijn liefde voor het vak uit. Wil jij ook deel uitmaken van ons team? Je vind hier onze vacatures. Wie weet ben jij binnenkort wel onze nieuwe collega!

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum