Kenniscentrum

Sandra over het plannen in coronatijd bij de GGD

Naast planners in de thuiszorg, worden sommige van onze planners ook ingezet op opdrachten bij andere soort organisaties. Neem Sandra van Erkel-Pol. Zij werkt inmiddels al meer dan 1.5 jaar als planner voor de GGD. Op dit moment doet ze daar de planning van een aantal logopedisten en jeugdartsen. Echter plande ze ook de medewerkers van de test- en vaccinatiestraten tijdens de Covid-periode. 

We vroegen Sandra naar haar taken en haar ervaringen. 

Hoe was het om als planner te werken tijdens corona?  

“Een groot voordeel vind en vond ik het thuiswerken. Mijn huidige opdracht is voor de Zaanstreek en dat is voor mij anderhalf uur reizen. Soms ga ik weleens naar kantoor, maar het is geen verplichting. Tijdens de piekmomenten van corona plande ik de test- en vaccinatiestraten in regio zuidoost en regio West-Brabant. Daarnaast heb ik afgelopen december/ januari nog ingesprongen voor GGD Friesland, ook vanwege spoed door corona.  Dit alles kon vanuit huis.” 

Wat waren je taken bij de GGD tijdens corona? 

“Iedereen zal het idee van de GGD tijdens corona kennen: men kan zichzelf inplannen voor een test- of vaccinatieafspraak. Dit maakt de planning voor de planner een stuk makkelijker. Ik was puur bezig met het inroosteren van de medewerkers op het aantal test- en vaccinatiestraten die open waren. Natuurlijk fluctueerde dit erg. Om de haverklap werd er op- en afgeschaald naar aanleiding van de persconferenties.” 

Waarom werk je graag voor de GGD? 

“Ik heb voorafgaand aan de GGD aan een aantal lastige klussen gewerkt en ik vind het wel prettig dat GGD wat minder complex is. Dat wil niet zeggen dat er geen uitdagingen zijn. Het kerstrooster vond ik bijvoorbeeld erg interessant. Rond de feestdagen wil eigenlijk niemand werken, maar toch moest ik de planning rond zien te krijgen.” 

“Het fijne aan de GGD vind ik dat je veel zeggenschap hebt. Bijvoorbeeld over de vraag of je op kantoor wilt werken of niet. Daarnaast werken ze bij de GGD niet per sé volgens een vast stramien. Als planner word je serieus genomen en wordt er geluisterd naar je inbreng en nieuwe ideeën. Mijn ervaring waarderen ze enorm.” 

Waar ben je nu zoal mee bezig? 

“Hoewel de corona test- en vaccinatielocaties bijna niet meer nodig zijn, ben ik toch gevraagd om voor de GGD te blijven werken. Dat vind ik erg leuk en ik zie het dan ook als een blijk van waardering. Op dit moment plan ik negen logopedisten en een aantal jeugdartsen in. Mijn taak is om contact op te nemen met scholen en de beschikbaarheid van de school en die van de logopedisten op elkaar af te stemmen. Los van de interessante taken, heb ik ook een enorm leuk team. Dat draagt ook zeker bij aan het plezier dat ik haal uit mijn werk!” 

Meer lezen?

Naast Sandra hebben we nog veel meer planners die hun ervaringen hebben gedeeld. Zo springt Judith in het diepe binnen de GGZ, vertelt Danny over zijn bijzondere opdracht bij het Rosa Spier Huis en deelt Marleen haar ervaringen over het thuiswerken. Ben je enthousiast geworden over ThuiszorgPlanners? Bekijk dan hier de vacatures en wie weet werk jij binnenkort ook als planner op een bijzondere locatie!

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum