Kenniscentrum

Werken bij ThuiszorgPlanners: ervaringen van Wya

Als je als planner gedetacheerd wordt, zie je niet al je collega’s (even) vaak. Iedere planner binnen ThuiszorgPlanners werkt doorgaans voor een andere opdrachtgever. Hoe blijf je dan toch verbonden?

Wya Bijma werkt als gedetacheerd planner bij ThuiszorgPlanners. We vroegen haar hoe dit bevalt en hoe zij de connectie met de organisatie houdt.  

Van vaste planner naar gedetacheerd planner 

Sinds september 2021 werkt Wya Bijma als senior planner bij ThuiszorgPlanners. Zij werkte al 16 jaar als vaste planner. Het was daarom best spannend om nu als gedetacheerde planner te werken bij verschillende opdrachtgevers en bij een relatief nieuw bedrijf in deze markt. “Toch voelde het voor mij heel goed en ik besloot er 100% voor te gaan. Daar heb ik nog geen dag spijt van”, vertelt Wya.  

Gelijk aan de slag 

De eerste opdracht van Wya was als zwangerschapsvervanging bij een organisatie in de ouderenzorg. Al op haar tweede dag wist ze dat dit een fijne tijdelijke werkplek ging worden. Wya: “Naast leuke collega’s was de opdracht meer dan alleen “op de winkel passen”. Er moest namelijk ook het een en ander gebeuren in en rondom de planning. Hier kon ik mijn kennis en ervaring goed in kwijt. Wat de opdrachtgever ook erg waardeerde was mijn frisse blik op een voor mij onbekende organisatie. Als gedetacheerd planner kijk je toch met andere ogen naar bepaalde planningsprocessen en kaders waarbinnen de planners werken.” 

De connectie met ThuiszorgPlanners 

“Contact houden met ThuiszorgPlanners vind ik ook belangrijk, dat is immers mijn werkgever,” vertelt Wya. Wat zij erg waardeert is dat de directeur, en later ook de regiomanager, langs zijn geweest op haar werkplek. Verder zijn er regelmatig landelijke en regionale online meetings waar je bij aan kan sluiten om zo op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van ThuiszorgPlanners en contact te houden met collega’s die ook voor ThuiszorgPlanners werken. “Daarnaast worden er regionaal, maar ook landelijk, gezellige uitjes georganiseerd waar ik graag naartoe ga”, aldus Wya. 

ThuiszorgPlanners met hart voor de zorg

Plezier in en op het werk 

“De collega’s op het hoofdkantoor in Amsterdam zijn erg toegankelijk, de sfeer in het bedrijf is goed en iedereen is bereid om elkaar te helpen met lastige vraagstukken. Kortom, ik werk met heel veel plezier bij ThuiszorgPlanners! Een fijn bedrijf waar ik de komende jaren graag voor wil blijven werken.”  

 

Meer ervaringen van planners

Ben je benieuwd naar hoe andere planners ThuiszorgPlanners ervaren? Bekijk dan ook onze andere blogs. Zo vertelt detacheringsmanager Tony over hoe hij te werk gaat. Planner Judith spreekt over haar ervaringen binnen de dak- en thuislozenzorg. En in deze blog deelt Wannes zijn bijzondere detacheringsopdracht. Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan nu en wie weet word jij de nieuwe collega van Wya!

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum