Intramuraal plannen: hoeveel weet jij over dit onderwerp? Het eerste webinar van 2022 gebruikt Jim Heemskerk, senior planner bij ThuiszorgPlanners, om je kennis over het maken van een intramurale planning op te frissen.
Jim geeft een reeks tips. Zo vertelt hij onder meer hoe je de planning voor intramurale zorg zo slim mogelijk aanpakt met behulp van het plansysteem Nedap Ons. In deze blog geven we je een voorproefje.
Gebruik de kleuren en labels in Nedap Ons
Nedap Ons is een ondersteunend plansysteem. Zo helpt het bij het kiezen van de passende dienst en signaleert het problemen. Het systeem maakt veel gebruik van kleur. Neem als voorbeeld het kiezen van een passende dienst bij een medewerker. De kleur groen geeft aan welke diensten het meest geschikt zijn. Wordt de dienst geel? Dan betekent dat: ‘liever niet’. Er is dan bijvoorbeeld sprake van over-kwalificatie. Een rood randje staat voor: niet beschikbaar. Ook kan je labels toevoegen aan medewerkers. Dit is handig om te gebruiken bij zzp’ers of langdurige ziekte.
Blind voor signaleringen
Het rode randje zie je op meerdere plekken terug in Nedap Ons. Deze signalering is erg praktisch. Maar wees alert op de signaleringen die je wel of niet aanzet. Over-kwalificatie komt bijvoorbeeld bij veel diensten voor. Het is niet handig om deze signalering bij alle diensten aan te zetten, want dan krijg je overal een rood randje en word je blind voor andere, belangrijkere, signaleringen.
Maak het makkelijk voor jezelf met behulp van Nedap Ons
1. Dienstplek toevoegen
Is er sprake van bijvoorbeeld re-integratie of een stagiaire? Dan hoef je voor deze medewerker geen nieuwe dienst aan te maken. Onder een dienst kan ook een dienstplek worden toegevoegd.
2. Gebruik van notities
Je kan korte opmerkingen aan een dienst toevoegen met de functie ‘notities’. Dit zorgt voor duidelijkheid en scheelt veel mailtjes. Zijn er bepaalde bijzonderheden voor een dienst? Dan maak je dit in één oogopslag duidelijk in de notities.
3. Publicatiedatum
Door een publicatiedatum in te stellen, bepaal je tot wanneer medewerkers het rooster kunnen inzien. Zo kan jij, als planner, rustig aan de slag zonder dat er wordt meegekeken.