Kenniscentrum

Top 5 blogs ThuiszorgPlanners

In 2022 hebben we veel blogs geschreven over plannen in de Thuiszorg. Dit leverde mooie en relevante content op. We hebben de top 5 blogs nog eens een keer voor je op een rijtje gezet.

1. Jaarurensystematiek

Elke cliënt heeft een andere behoefte aan zorg en begeleiding. Daarom wordt er in de zorg vaak gezocht naar mogelijkheden om zorgmedewerkers zo flexibel mogelijk in te zetten. Voor jou als planner betekent dit dat je vaak te maken krijgt met variaties in roostering.

De personeelstekorten in de zorg werden de afgelopen jaren pijnlijk duidelijk. Dit zorgde vaak voor capaciteitsproblemen. Het is dan belangrijk om keuzes te maken die zowel goed zijn voor de sector en de organisatie als voor de zorgmedewerkers. Eén oplossing is dan om een jaarurensystematiek (JUS) in te stellen.

Wat houdt dit precies in?

Je leest het hele artikel via de button.

2. Tools voor het verbeteren van de teamcommunicatie

Communicatie: één van de belangrijkste aspecten van een goed functionerend team. Ook als planner heb je veel met communicatie te maken. Helaas wordt dit niet altijd goed overgedragen aan collega’s en dat is waar het misgaat. Juist als planner is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de tools en de apps waarmee je het best kan communiceren.

Welke apps en tools dragen het meest bij aan de teamcommunicatie?

Wij hebben de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

3. Het optimaal inrichten van een planbord in de thuiszorg

Is jouw planbord soms erg vol en daardoor onoverzichtelijk? Een werkbaar planbord is een must voor alle zorgplanners. Maar hoe richt je je planbord zo in dat deze begrijpelijk en geordend is?

We hebben een paar aandachtpunten voor je op een rijtje gezet.

Je leest het hele artikel via de button.

4. Kennisdocument bruto-netto berekening

De bruto-netto berekening blijft een lastig onderdeel in het takenpakket van planners en managers. Mede daarom gaat het berekenen van de bruto-netto berekening vaak verkeerd. Met als gevolg dat de formatie niet zo optimaal is als je van tevoren dacht.

Hoe maak je een bruto-netto berekening?

We hebben alle relevante informatie in één document samengevoegd.

5. Thuiszorgplanner zijn, heb jij het in je?

Veel mensen denken: ‘plannen, dat kan ik wel’. Zo worden er vanuit een re-integratieproces vaak mensen zonder ervaring op de planning gezet. Maar plannen is een vak! Als thuiszorgplanner moet je een hoop kunnen overzien en komt er veel op je af.

Heb jij het in je?

Je leest het hele artikel via de button.

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum