Kenniscentrum

Veelgestelde vragen over het werken als gedetacheerde planner

Wil jij als gedetacheerde planner aan de slag gaan? Bij ThuiszorgPlanners leiden we trotse planners op. Zo kunnen zij hun kwaliteiten inzetten om zorgorganisaties uit de brand te helpen bij plotseling plantekort. In deze blog geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen over het werken als gedetacheerde planner. 

Wat betekent detachering bij ThuiszorgPlanners? 

Werken als gedetacheerde houdt in dat je op tijdelijke basis aan de slag gaat bij een van onze opdrachtgevers, terwijl je in dienst blijft bij ThuiszorgPlanners, of bij één van haar zusjes RevalidatiePlanners, GHZPlanners en ZiekenhuisPlanners. 

De verschillende planlabels en de diverse opdrachtgevers zorgen ervoor dat elke opdracht anders is. Zo wordt er in een verpleeghuis vaak met een basisplanning gewerkt en in de revalidatie met een patiëntenplanning. 

  

Hoe ziet de eerste maand eruit? 

De eerste maand bij ThuiszorgPlanners kent twee kanten. Een groot deel van de planners start met een interne ontwikkeling. Een maand lang krijg je als nieuwe planner drie dagen in de week een brede training over de verschillende plansystemen, de wet- en regelgeving van het plannen, maar ook over gesprekstechnieken en hoe je jezelf profileert als planner.  

Opleiding ThuiszorgPlanners

De tweede optie is om voor deze training al bij een opdrachtgever te beginnen. Het kan voorkomen dat je vorige werkervaring zo goed aansluit bij de opdracht dat je gelijk aan de slag kan. Het kan ook zijn dat je de opdracht combineert met een dag in de week training of de trainingsmaand in een later stadium doorloopt. Dat ligt maar net aan de opdrachtgever en aan jou. Ook tijdens piekperiodes bij opdrachtgevers kan het zijn dat je de training later volgt. 

Bij welke opdrachtgever zou ik terecht kunnen komen?

ThuiszorgPlanners heeft opdrachtgevers door het hele land. Om je een indruk te geven hebben we hieronder per regio een opdrachtgever genoemd: 

  • Rosa Spier Huis in Noord-Holland 
  • Meander in Limburg 
  • CuraMare in Zeeland  
  • Nusantara in Gelderland 
  • Humanitas in Overijssel 
  • Libra in Noord-Brabant 
  • Amstelring in Zuid-Holland  
  • GGD in Utrecht 
  • Liante in Friesland 

Hoe word ik als planner aan een opdracht gematcht? 

Vanuit ThuiszorgPlanners werken we landelijk. Echter wordt er bij het maken van een match gekeken naar de regio waar jij woont en de standplaats van de klant. 

Wat is de salarisrange? 

Bij ThuiszorgPlanners word je betaald volgens de Cao Ziekenhuizen FWG 40 of 45. Dat kan variëren van €2.529 tot een maximum van €3.642 bruto per maand, bij 36 uur per week.  

Dit salaris is onder andere gebaseerd op je werkervaring en je opleidingsniveau. 

Word je doorbetaald tussen twee opdrachten in?  

Je bent bij ThuiszorgPlanners in loondienst. Je wordt dus ook tussen twee opdrachten doorbetaald. Vaak volg je in deze tussenperiode een training, ook dat hoort bij het werk. 

TZP - Rooster

Werk je bij ThuiszorgPlanners op kantoor of vanuit huis? 

De locatie van werken verschilt per opdrachtgever. Kort gezegd is daar geen touw aan vast te knopen. 

Hoe zit het met de maximale reistijd? En wordt de reistijd vergoed?

De maximale reistijd bedraagt één uur (zonder files). Mocht de instelling afgelegen liggen, kan deze maximale reistijd bij uitzondering wat hoger liggen. De reistijd per auto wordt via de landelijke normen vergoed. Dit is 0.21 euro per kilometer. Reis je met het openbaar vervoer, dan krijg je vanuit ThuiszorgPlanners een OV NS-businesscard. 

Krijg ik werkapparatuur vanuit ThuiszorgPlanners?

Werkapparatuur, zoals een laptop en een telefoon, wordt in principe door de opdrachtgever geregeld. Zo niet? In overleg met ThuiszorgPlanners kunnen we vast wat voor je regelen! 

Zijn er doorgroeimogelijkheden? 

We kijken per persoon samen naar de wensen en de doorgroei- en opleidingsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld ook aan doorontwikkeling naar senior planner, projectleider of applicatiebeheerder. 

Is het werken als gedetacheerde planner iets voor mij?

Bij ThuiszorgPlanners zoeken we altijd nieuwe, gemotiveerde planners. Het maakt niet uit als je nog niet zoveel ervaring hebt. Belangrijk is wel dat je van afwisseling houdt. Het werk van een gedetacheerde planner is nooit hetzelfde. De gemiddelde duur van een opdracht is tussen de drie en negen maanden. Je zit dus nooit voor een lange periode op dezelfde plek.  

Daarnaast moet je voor het werk als gedetacheerde planner redelijk flexibel zijn ingesteld. Je werktijden en dagen verschillen niet per week of per maand maar dit kan wel per opdrachtgever veranderen. Je kan altijd één voorkeur vrije dag meegeven, daar wordt zo goed mogelijk rekening mee gehouden. 

Hou je van afwisseling, ben je flexibel en heb je daarnaast een hart voor de zorg? Bekijk dan onze vacaturepagina. 

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum