Kenniscentrum

Lees de top 5 blogs van ThuiszorgPlanners in 2023

In 2023 hebben we veel blogs geschreven over plannen in de thuiszorg. Dit leverde mooie en relevante content op. We hebben de top 5 blogs nog eens een keer voor je op een rijtje gezet.

1. 5 basisregels voor een optimale vakantieplanning

Ieder jaar blijkt de zomerplanning weer één van de moeilijkste taken van het jaar te zijn voor planners. Want iedereen wil graag op vakantie en soms ook op hetzelfde moment, maar er moeten natuurlijk ook nog medewerkers op de vloer zijn.

Intramurale planning

Benieuwd naar de regels voor een optimale planning?

Je leest het hele artikel via de button.

2. Drie optimalisaties in Nedap Ons uitgelicht

Nedap Ons is hét planprogramma voor onze planners. Als je er ook mee werkt, dan is het je vast niet ontgaan dat er oneindig veel mogelijkheden in het programma zitten. Om je op weg te helpen, hebben we senior planner Joyce gevraagd haar 3 favoriete optimalisaties uit te lichten.

TZP_3_optimalisaties_in_Nedap_Ons_uitgelicht

Benieuwd naar haar favorieten?

Je vindt ze in deze blog.

3. Cao en wetgeving in de kraamzorg

Een goede planning maken is soms best een uitdaging. Er zijn veel verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Welke wetten gelden er in de kraamzorg en wat zegt de cao erover?

KZP - Cao en wetgeving in de kraamzorg

Benieuwd naar de belangrijkste regels?

Je leest het hele artikel via de button.

4. Veelgemaakte fouten bij een personeelsplanning

Het maken van een gezond rooster is een lastige puzzel waar veel bij komt kijken. Denk aan onverwachte wijzigingen in planningen, (langdurige)ziekte, zwangerschapsverlof, over- of onderbezetting en ga zo maar door. Elke planner streeft ernaar om een optimale planning te realiseren, maar dat proces is niet altijd foutloos. In de praktijk zijn er bepaalde vergissingen die geregeld voorkomen in de personeelsplanning.

TZP_Veelgemaakte_fouten_bij_een_personeelsplanning

Benieuwd naar de meest voorkomende fouten?

Je leest ze via de button.

5. Jarno Monfils over zijn planopdracht bij Alliade in Drachten

Elke dag 230 km rijden voor je opdracht. Thuiszorgplanner Jarno Monfils doet het. Deze enthousiaste planner is namelijk werkzaam in Drachten, Friesland maar woont in Almelo, Overijssel.

TZP_Jarno_over_zijn_planopdracht_bij_Alliade

Benieuwd naar de drive van Jarno?

Je leest zijn verhaal via de button.

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum