Kenniscentrum

Jouw pad als thuiszorgplanner: doorgroeimogelijkheden in het planvak

Je voortduurt blijven ontwikkelen als thuiszorgplanner is essentieel om mee te gaan in een veeleisende en groeiende sector. Er zijn gelukkig tal van mogelijkheden om je professioneel te ontwikkelen binnen je functie. Van het behalen van relevante diploma’s tot het opbouwen van waardevolle ervaring.

Lees in dit artikel meer over welke wegen je kunt bewandelen om je carrière als thuiszorgplanner naar grotere hoogte te tillen.

Jouw pad als thuiszorgplanner: doorgroeimogelijkheden in het planvak

Online leerplatform

Plannen is een vak, maar helaas zijn hierover nog nauwelijks opleidingen te volgen. Onze vorm van een interne planners-ontwikkeling is daarom uniek en een uitgelezen kans voor planners om zich te specialiseren. Bovendien zijn we bezig met het opzetten van een online leerplatform met een plannercommunity, trainingen, video’s en artikelen. Als je je verder wilt ontwikkelen in plannen, dan is ThuiszorgPlanners de plek voor jou.

Leer van experts

Als thuiszorgplanner is het heel waardevol om te leren van experts in je vakgebied. Het benaderen van ervaren planners kan je voorzien van inspirerende inzichten en nieuwe kennis. Deze experts hebben vaak veel ervaring en kunnen je begeleiden bij het oplossen van specifieke uitdagingen waar je mee te maken krijgt. Profiteer van hun expertise, versterk je eigen vaardigheden en bouw aan je professionele ontwikkeling. Dat zal je uiteindelijk helpen om beter te presteren in je rol als thuiszorgplanner.

Veel verschillende opdrachten

Als gedetacheerd planner onderga je vaak veranderingen in opdrachten. Dat betekent dat je regelmatig van organisatie en locatie moet wisselen. Je krijgt te maken met diverse plansystemen en moet je aanpassen aan verschillende beleidsregels. Bovendien hanteert elke organisatie een andere roostermethodiek, zoals een basis- of capaciteitsplanning.

Dit proces van voortdurende aanpassing en leren draagt dan ook zeker bij aan je professionele ontwikkeling. Door de variatie in opdrachten doe je voortdurend nieuwe kennis en vaardigheden op, die je vervolgens toe kan passen in nieuwe toekomstige opdrachten.

Ambities realiseren

Als je de ambitie hebt om door te groeien in je carrière kan dat bijvoorbeeld als coördinerend planner of door je te specialiseren in het applicatiebeheer. Een coördinerende planner houdt zich naast het maken van het rooster ook bezig met toezicht houden op het team.

Applicatiebeheer verwijst naar het proces van plannen, coördineren, implementeren, onderhouden en optimaliseren van softwaresystemen binnen een organisatie. Het doel van applicatiebeheer is zorgen dat de softwareapplicaties effectief en efficiënt werken. Dit is belangrijk, want deze software draagt bij aan het behalen van de doelstellingen van de organisatie.

Blijf op de hoogte van regelgeving

Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van de voortdurend veranderende regelgeving en wetten die van invloed zijn op de thuiszorgplanning. Dit omvat onder andere de cao, de Arbeidstijdenwet en andere relevante wetten zoals de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Door je te verdiepen in deze wetgeving, verbreed je je kennis en stel je jezelf in staat om effectiever te opereren in de praktijk.

Ben je enthousiast geworden en wil je meer lezen over de herziende cao in de thuiszorg? Lees dan hier meer.

 

Jouw pad als thuiszorgplanner: doorgroeimogelijkheden in het planvak
Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum